05.04.2017

Електротехничка школа на сајму образовања у Грачаници

У холу дома културе у Грачаници организован је дводневни сајам образовања.

Јуче су факултети, који имају истурена одељења у Грачаници, представили своје студијске програме како би заинтересовали средњошколце зс упис на неки од акредитованих програма на тим факултетима. Данашњи дан посвећен је средњим школама, које функционишу на овим просторима.

Свака школа је имала свој штанд, где су имали могућност да прикажу оно што је карактеристично за ту школу. Поред пропагандног мареријала, што су изложиле све школе, наша школа је била најкреативнија, и константно највећи број основаца је био испред штанда Електротехничке школе. Наши "Млади истраживачи" су са професорком Драганом Димитријевић основцима извели низ занимљивих вежби из области електронике. Такође су са професором физике Јовицом Мишковић, одновцима приказали низ експеримената из физике. Овим експериментима су обухваћене најзанимљивије области физике: оптика, магнетизам, електротехника, осцилације, механика флуида.....

Обзиром да је наш штанд био најпосећенији, надамо се да смо пробудили машту код великог броја посетилаца, и да ће већи број основаца пожелети да се упише на неком од смерова у нашој школи. То ће им сигурно омогућити стицање доброг знања, и широки спектар могућности за даље школовање, а некоме можда и озбиљно бављење науком, што неће бити новина. Јер, већ неки од наших најбољих ученика су на докторским студијама, што нашу школу сврстава у ред елитних школа. Овакве манифестације су јако важне, јер форсирају такмичарски дух, који је јако важан, а ученицима и њиховим професорима пружају могућност да изразе своју креативност, која је сигуран параметар побољшања квалитета наставе. Сигурни смо да ће се следеће године ова манифестација подићи на виши ниво, и прећи у традицију.