Актуелности

Међународна конефренција о настави физике

17.03.2019

Дана 17. марта 2019. године одржана је Седма међународна конференција о настави физике у средњим школама. Домаћин конференције била је Гимназија у Алексинцу и Департман за физику нишког ПМФ-а. Професор физике у нашој школи Јовица Мишковић једини је професор физике са простора Косова и Метохије који је учествовао у раду овог престижног научног скупа са својим научним радом ,,Значај експеримента у настави физике'', чији је он једини аутор.

Више

НАШИ "МЛАДИ ИСТРАЖИВАЧИ" НА ПМФ- у У НИШУ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ПРОВЕРАВАЈУ ЗАКОНЕ ФИЗИКЕ

01.06.2017

Група од петнаест ученика наше школе, предвођена професором Физике Јовицом Мишковић, у оквиру пројекта "Експериментом до истине" боравила је дана 01.06.2017. године у Нишу, где су обишли Департман за Физику. У оквиру овог пројекта, наши ученици који воле Физику, су имали прилику, да уз помоћ свог професора, као и професора и асистената нишког ПМФ-а, одраде велики број експеримената из области физике ( механика, електромагнетизам, оптика, осцилације и таласи, термодинамика, атомска и молекуларна физика, квантна физика).

Више

Ученицима наше школе додељено признање

09.05.2017

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Друштво физичара Србије доделили су признања нашим ученицима за освојено прво место на Окружном такмичењу из Физике. Признање су добили: Маринковић Андрија, који се такмичио у категорији првих разреда и Маринковић Димитрије, ученик другог разреда. Професор Физике у нашој школи Јовица Мишковић добио је признање за успешан рад са младим талентима. Честитке нашим ученицима, и предметном наставнику.

Више

Електротехничка школа на сајму образовања у Грачаници

05.04.2017

Јуче су факултети, који имају истурена одељења у Грачаници, представили своје студијске програме како би заинтересовали средњошколце зс упис на неки од акредитованих програма на тим факултетима. Данашњи дан посвећен је средњим школама, које функционишу на овим просторима.

Више

Књижевна олимпијада

18.03.2017

У суботу 18. марта у Лапљем Селу, одржана је књижевна олимпијада. Учешће на такмичењу узели су и ученици наше школе и постигли запажене резултате.

Више

Наши млади истраживачи на фестивалу науке у Крагујевцу

17.03.2017

Група ученика секције "МЛАДИ ИСТРАЖИВАЧИ ЕТШ" , са својим професором Физике Јовицом Мишковић, посетили си ФЕСТИВАЛ НАУКЕ организован у Првој крагујевачкој Гимназији 17. Марта ове године.

Више

Ученици наше школе у ЦЕРН-у и ове године

16.03.2017

Ученици наше школе: Никола Илић, Димитрије Маринковић и Никола Стојановић су и ове године, са предметним наставником Физике учествовали у ЦЕРН-овом пројекту "Masterclass". Наиме, највећи истраживачки центар на свету ЦЕРН сваке године спроводи свој програм широм света.

Више

Успех ученика наше школе на књижевном конкурсу школа Косова и Метохије

06.30.2016

Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ) у Београду организовао је први књижевни конкурс за ученике средњих школа са Косова и Метохије.

Теме конкурса биле су "Космет - најскупља српска реч" и "Највеће српске светиње Косова и Метохије".

Више

Наши млади истраживачи у Нишу

15.04.2016

Професор Јовица Мишковић са ученицима наше школе основао је секцију ,, Млади истраживачи ЕТШ", са жељом да ученике кроз додатне активности упозна са чарима физике, као једне од најстаријих наука. Фокус је стављн на експерименталну физику, како би ученици заволели исту, као најкомплекснију, али и најлепшу науку. Свака природна појава може се објаснити помоћу одговарајућег експеримента, што физици даје посебну драж...

Више

Државно такмичење из Мултимедије

03.04.2016

На овогодишњем државном такмичењу из Мултимедије, одржаном по седми пут, у недељу 3. априла 2016. године, а чији је домаћин била Висока школа електротехнике и рачунарства у Београду, учешће су узеле 32 школе, међу њима и наша.

Више

Наши ученици у CERN-u

25.03.2016

Највећи истраживачки центар на свету CERN сваке године спроводи програм Masterclass у свим земљама света. Ове године је одабрана баш једна мала Србија, али не случајно. Један од деветоро потписника акта о изградњи CERN-a био је наш познати физичар Павле Савић. Право учешћа у програму су имале све средње школе у Србији, које су требале аплицирати пројектом везаним за нуклеарну физику.

Више

Окружно такмичење из Енглеског језика

20.03.2016

Електротехничка школа „Миладин Поповић“ у Сушици је у суботу, 20.03.2016., била домаћин и организатор Окружног такмичења из страних језика. Учешће на такмичењу су, поред наша 3 ученика, узели и ученици Економско – трговинске школе Приштина, Гимназије Приштина и Медицинске школе. Ученици наше школе су и на овом такмичењу, једном у низу општинских и окружних такмичења одржаних у протеклом периоду, остварили веома запажене резултате. ...

Више

Општинско такмичење из историје

20.03.2016

На општинском такмичењу из историје које је одржано 20.03.2016 године у Лапљем Селу, ученици Електротехничке школе постигли су одличне резултате показавши висок ниво знања из историје.

Пласман наших ученика био је следећи:

Више

Такмичење из српског језика и језичке културе

19.03.2016

У суботу, 19. марта 2016. године, у просторијама наше школе, одржано је општинско такмичење средњих школа из српског језика и језичке културе.

Поред ученика наше школе, учешће на такмичењу узели су и ученици Економско-трговинске школе из Лапљег Села, Гимназије из Лапљег Села као и Медицинске школе из Грачанице.

Више

Такмичење из српског језика

12.03.2016

У суботу 12. марта 2016 године, у просторијама школе Гимназија у Лапљем Селу одржана је књижевна олимпијада на општинском нивоу. И ове године, ученици наше школе узели су учешће на овом такмичењу и постигли запажене резултате.

У конкуренцији прве године, прва три места заузели су ученици наше школе (Јевтић Никола, Илић Никола и Маринковић Јован).

Више

Општинско такмичење из физике

28.02.2016

Дана 28.02.2016 године, одржано је Општинско такмичење из физике.

Школа домаћин, ове године, била је Грађевинско Саобраћајна школа из Грачанице.

Наш ученик Мирослав Тодоровић је освојио највећи број бодова а тиме и прво место у категорији других разреда, и пласирао се на Окружно такмичење.

Више

ЕТШ добила лаптоп рачунаре на поклон

22.02.2016

20. и 21. фебруара 2016 године представници града Ниша и градске општине Медијана, посетили су Грачаницу. Том приликом председник општине Медијана Зоран Стојановић је у присуству владике Рашко-призренског Теодосија, градоначелника општине Грачаница Владете Костића и својих сарадника уручио директору електротехничке школе вредан поклон.

Више

Светосавска прослава

27.01.2016

Дана 27.01.2016.године прослављена је школска слава Свети Сава у средњој Електротехничкој школи у Сушици. Том приликом су професори српског језика Мирјана Петковић, Вијолета Јанићијевић и Иван Максимовић организовали пригодну приредбу, на којој су поред ученика школе учествовали и чланови културно-уметничког друштва ''Венац''.

Више

Ученици наше школе посетили су сајам књига

1.10.2015

У организацији канцеларије за КИМ и општине Липљан ученицинаше школе су, у недељу 1.11.2015. године посетили 60. београдски сајам књига. Почасни гост овогодишњег сајма била је Русија. Деветорица наших ученика из треће и четврте године у присуству наставника Ивана Максимовића посетили су Београд и истакли задовољство виђеном на штанду књига, као и понудом стручне литературе, са жељом да и следеће године, ученици наше школе посете сајам књига.

Више

Данас је у нашој школи одржан молебан за почетак школске године

14.09.2015

У холу наше школе данас је служен молебан за почетак нове школске године. Молебану су присуствовали ученици, професори и особље Електротехничке школе. Након пригодног богослужења, ученицима се обратио отац Саво Шмигић, пожелевши им успешно учење, просвећење ума и умножење љубави у новој школској 2015-2016. години.

Више

На државном такмичењу из Мултимедије наши ученици освојили су пето место

22.03.2015. године одржано је шесто државно такмичење из Мултимедије на коме је наша школа узела учешће да се такмичи у оквиру заједнице електротехничких школа ..

Тема овогодишњег филма за такмичење у ревијалном делу је „Покрет“. Трајање филма треба да буде између 3(три) и 5(пет) минута..

Више

Одржано окружно такмичење из Физике

14.03.2015

На окружном такмичењу из физике улогу домаћина имала је наша електротехничка школа.

Најбољи успех на овом такмичењу постигао је ученик наше школе Илић Милош који је једини стекао услов да се такмичи на државном такмичењу које ће бити одржано у периоду од 25 до 27 априла 2015. године у зрењанинској гимназији.

Више

На спотским такмичењима ученици ЕТШ поново остварују запажене резултате

14.03.2015

На завршном спортском такмичењу средњих школа која су одржана у спортској сали у Грачаници а која су се одиграла од 11. до 13. марта 2015. године ученици електротехничке школе су, у малом фудбалу, кошарци и одбојци остварили запажене резултате.

Више

Одржано општинско такмичење из физике

14.02.2015

Одржано је општинско такмичење из физике. Домаћин је била гимназија у Лапљем Селу. На овом такмичењу, наши су ученици заузели водећа места, када је реч о првом и другом разреду средње школе.

Учествовали су ученици: гимназије из Лапљег Села, грађевинско-саобраћајне-школе из грачанице, медицинске, као и ученици наше електротехничке школе.

Више

Одржана светосавска приредба

27.01.2015

Поводом дана обележавања школске славе, у простријама школе је приређена пригодна приредба у којој су учествовали наши ученици. Приредбу су организовале професорке српског језика и књижевности, Мирјана Петковић и Вијолета Јанићијевић.

Након химне, поздравне речи и рецитала, ученицима су поред похвалница, додељене и пригодне награде за остварени успех и добро владање.

Више

Такмичење из физике

20.04.2014

У току су такмичења из свих предмета и на свим нивоима.

Наши ученици, као и претходних година, на истим постижу изузетне резултате из многих предмета.

Када је реч о физици, на општинском нивоу, наши ученици су заузели водећа места што је велики изазов, како за њих тако и за њиховог предметног наставника Јовицу Мишковића.

Више

Ученички парламент

17.01.2013

У циљу остваривања што квалитетнијег учешћа ученика у целокупном раду школе, 2008 године је оформљен Ученички парламент Електротехничке школе „Миладин Поповић“ у Сушици. Ученички парламент чине представници свих одељења у школи, односно по два ученика из сваког одељења.

Сами чланови Ученичког парламента на првој седници усвајају Пословник о раду УП, врше избор председника, његовог заменика и записничара. Са ученицима је на седницама увек присутан координатор из редова наставничког кадра или чешће школски педагог или психолог.

Више